dimarts, 6 de maig del 2014

BENVINGUTS A LA FORMACIÓ PER A COORDINADORS/ES DEL PCEE: EL RAID D'AVENTURA A L'ESCOLA


La formació d'enguany és un Raid d'Aventura. Concretament un Raid Escolar, on viurem en primera persona que és i com s'organitza.
La tria d'aquest format no ha estat a l'atzar, sinó que a partir de les nostres experiències professionals i esportives, hem cregut que aquesta forma de fer esport, de compartir, de col·laborar i de competir, podrà donar resposta a algunes de les demandes formatives que molts de vosaltres ens heu fet arribar.
El nostre Raid consistirà a realitzar proves esportives i d'aventura en el medi natural, una darrera l'altra i per equips.
Posarem a prova tot un conjunt d'habilitats i estratègies, que juntament amb la nostra condició física ens conduirà a assolir el nostre repte, un Raid d'Aventura, o una nova activitat escolar,  que creiem pot incidir molt positivament en l'actual i necessària innovació educativa.
Hi haurà proves d'aigua,ja que  l'entorn on es desenvolupa així ho demana, proves amb bicicleta on caldrà localitzar catxés, proves de  marxa nòrdica, proves de treball cooperatiu i també cursa d'orientació nocturna, i tot això amb la integració de les TAC.

El reglament és el següent:

  1. Els equips participants estaran formats per  quatre integrants. A cada equip hi ha d'haver com a mínim una participant femenina.
  2. Dins de cada grup hi haurà un especialista encarregat de gestionar diferents tasques. Caldrà però que tothom estigui implicat en aquestes. 
  3. A més  caldrà que  l'equip es mogui de forma conjunta en tot moment, ja que hauran de fer les transicions tots plegats.
  4. Cada component haurà de portar una motxilla amb el material obligatori, beguda i menjar energètic.
  5. En tot moment caldrà tenir cura de l'entorn natural  i també del material cedit per l'organització.
  6. En cas de necessitat caldrà ajudar o socórrer a qualsevol participant que ho demani.
  7. És obligatori que com a mínim un integrant del grup disposi d'un mòbil intel·ligent o Smartphone.
  8. Cal mesurar les pròpies forces en tot moment i les de l'equip i saber-se dosificar, tot i que el Raid no serà gaire exigent físicament
  9. Prèviament al començament del Raid, a cada especialista se li farà una petita explicació tècnica. Ells seran els encarregats de transmetre els coneixements a la resta d'integrants del grup. Els especialistes s'hauran d'encarregar el primer dia de:
  • La Marxa Nòrdica: caldrà aprendre els principis tècnics d'aquesta disciplina.
  • Aplicació Strava i Instagram per a telèfons mòbils: Aprendre a registrar-se a les dues aplicacions, gravar la totalitat del recorregut de BTT i Marxa Nòrdica a l'Strava i vetllar perquè el grup pengi fotografies del Raid, amb l'etiqueta #formacio2014.
  • GPS: Saber interpretar els waipoints del primer sector de BTT per tal d'anar trobant els geocatxés amagats al llarg del recorregut.
  • Ipad: responsable de l'ús d'aquest dispositiu, durant la prova de Marxa Nòrdica.
El sistema de classificació i puntuació del Raid el trobareu a la pestanya "Classificació" d'aquest mateix blog.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada